My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

A munkahely

2013.01.27. 20:55 Gabik4

Mivel nem egy xy és társa Bt. méretű cégről van szó, úgy döntöttem, hogy mesélek először a teljes szervezetről, majd pedig egy másik felvonásban leírom, hogy nekem pontosan mi a feladatom itt, mi a pozícióm igazából.

procter-and-gamble-logo.gif_resize.jpg

Ha most, mindenek előtt megkérdezném, hogy hányan ismerik a Procter & Gamble-t (P&G), akkor szerintem kevesen jelentkeznének. Így a név, mint márka nem is létezik, holott a világ legnagyobb fogyasztási cikkeket (FMCG) gyártó vállalata. Amikor ezután hozzáteszem, hogy nem nagyon tudok elképzelni olyan háztartást, ahol a P&G valamely terméke nincs jelen, akkor többen meg is lepődnek talán, pedig ez szinte bizonyos. Bizonyításképpen, bőven a teljesség igénye nélkül említek néhány márkát, melyet a P&G gyárt/forgalmaz, s ezzel érthetővé válnak az eddig leírtak.

  • Szépség(és/vagy)ápolás: Always, Braun, Gillette, Head&Shoulders, Old Spice, Oral-B, Pantene, Venus, Wella, stb.
  • Háztartás: Ariel, Duracell, Mr. Clean, Pampers, Tide, Lenor, Mr. Proper, stb.
  • Illetve néhány kozmetikum/parfüm még: Bruno Banini, Christina Aguilera, Dolce & Gabbana, Dunhill, Escada, Gucci, Hugo Boss, Lacoste, Mexx, Naomi Campbell, Puma, Max Factor, stb.

Több ezek közül (összesen 26) "billion-dollar brand". Ez pedig annyit tesz, hogy 26 olyan márkája van, melynek az éves nettó árbevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt.

35682-hi-billion_dollar_brands_resize.jpg

Érdekes történet áll a cég megalakulása mögött. Az 1800-as évek elején volt egy amerikai lány testvérpár, akiket a következő két férfi vett feleségül: William Procter & James Gamble. Az egyik szappangyártással, a másik meg gyertyagyártással foglalkozott. A lányok apja, vagyis az após javasolta nekik, hogy egyesüljenek és csinálják együtt az egészet. Hát innen a név, és így indult el az egész. "Ma a P&G több, mint 300 márkát forgalmaz 160 országban, közel 5 milliárd fogyasztónak."

A helyzet az, hogy Łódz, tehát ahol én vagyok, a penge és borotvagyártás melegágya. Gondolom ebből logikusan következik mindenkinek, hogy a Gillette-ről van szó. Olyannyira arról, hogy a világ legnagyobb Gillette gyára (gyárcsoportja) található itt. A különböző termékek gyártásának folyamata kissé bonyolult az egyszerűen vett gyártáshoz képest, ezért nem lehet azt mondani, hogy ezt, vagy azt a terméket itt gyártják. Van olyan borotva, melynek markolata Berlinből érkezik, az ottani gyárból, a pengék bele innen, kicsit arrébb szintén itt nem messze összerakják, aztán jön ide vissza, mert a régiós (európai) Gillette csomagolóüzem szintén itt van.

5699_resize.jpg

8_resize.jpg

A középső egység közel 100 méter széles és több, mint 200 méter hosszú, ahol egy térben folyik a munka. Érdekes látványt nyújtanak a végeláthatatlan sorokban működő gépek, a hatalmas raktár és minden együtt, ám erről képet sem készíteni, sem közzétenni nem lehet, ezért csak egy aprócska videót találtam, melyben a gyár egy pici részlete látható.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr805043247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CharLee 2013.02.04. 12:32:51

Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykasszőrteneítés után, némi dóccsegábbánát tolni a pázsitra:)

Gabik4 2013.02.04. 15:17:46

@CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferrel lesz a legtöbb gond, de majd vmit okositunk.
süti beállítások módosítása