My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Lengyelország

2013.01.04. 10:00 Gabik4

... kerül a pont-pont-pont helyére. Ezzel néhányan már tisztában voltak, többeknek pedig még lövése sem volt. Az előzetes tervek szerint tehát hozzávetőlegesen két évig Lengyelországban fogok élni és dolgozni. A pontos hellyel kapcsolatban még nem szeretnék írni semmit, csak annyit, hogy egy nagy város, de nem Varsó. Ugyanígy a cég is ráér még, de lényeg, hogy egy nagy multi, mely termékeinek valamelyike szinte minden háztartásban jelen van. Nem kis döntés, merész "vállalkozás" és nagy lehetőség.

A vélemények valamelyest megoszlottak, hiába a részleteket (szinte) csak én ismerem. Többnyire pozitívan vélekedtek azok, akikkel beszéltem. Szerencsére kevés kétkedő véleményét hallottam. Nekik küldöm az alábbi idézetet:

"Akkor kell felugrani a szerencse vonatára, amikor éppen elrohan melletted, mindegy, hogy merre visz, mert egy elhibázott, elhabozott ugrás, és egész életeden át hiába vársz másik vonatra."

/Rejtő Jenő/

Hogy ez az a vonat volt-e, nem tudom, de így nem maradok le, az fix. Sem a lehetőséget nem akartam elszalasztani, sem pedig megteremteni annak lehetőségét, hogy bánkódjak az elszalasztása miatt.

Merész vállalkozás amiatt, mert északra Szlovákián túl én még nem is mentem, így tehát még sosem jártam Lengyelországban:). A nyelvet (néhány szó kivételével) egyáltalán nem ismerem, ami a munkához persze nem is szükséges. Megismertem viszont néhány, nem is kevés lengyelt Amerikában a táborban, illetve Portugáliában is. Jó arcok. Elég hasonlóak hozzánk. Legalább is Amerikában a főnökünkkel 6 szem közt folytatott bizalmasabbnak mondható beszélgetésből ez derült ki. Gond nem lehet, megjártam már úgyis ezt-azt. Néhány nap múlva kiutazom "ügyintézni", aztán jövőhét végén tartósan.

Összesen körülbelül egy hetet leszek még itthon. Eddig elég szürke volt minden, viszont most már kezdenek gyorsulni az események, úgyhogy innentől már igyekszem megírni, hogy mi történik velem. Ez a megírás viszont már inkább egyfajta dokumentálás lesz magamnak, mint ahogy azt említettem az előző bejegyzések egyikében.
Emellett a blog nem csak kinézetében, hanem menetében is változni fog kissé, a tartalom megtartásával. Eddig néhány folyamatosan változó, mozgalmas, interakciókkal teli hónapról kellett beszámolnom a blog írása során. Ezután két évről lesz szó és közben időm sem annyi lesz már. Mindezekből kifolyólag annyiban változik a menet, hogy jellemzően nem 1-2-3 naponta lesznek bejegyzések, hanem átlagosan hetente egy. Indítva az elején a nemzetközi munkavállalás okozta finomságokkal, nemzetközi költöztetőcéggel, bevándorlási hivatallal (még jó, hogy EU-ban vagyunk), lakáskereséssel. Aztán jöhet majd a város és a lakás is, ahol élek, az emberek, na meg persze a kaják, mert nálam az kardinális:). Bízom benne, hogy így is követtek majd valamennyien és néhányan még kedvet is kaptok, hogy meglátogassatok engem, vagy legalább az országot.

Ui.: újonnan csatlakozóknak: a jobb oldali legalsó dobozban a könnyebb navigálhatóság érdekében megtalálható az összes eddigi bejegyzés.

Szólj hozzá!

Címkék: munka külföld lengyelország lehetőség

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr554992710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása