My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Mi folyik itt a Católica-án?

2011.10.27. 02:10 Gabik4

Gondolom, nem kell bemutatnom a videót, ahonnan a címet idéztem, de van itt néhány dolog az egyetemen, melyet meg kell osszak a közönséggel, "mert már nem bííírom":). Na ez persze vicc, de érdekesek lehetnek az alább leírtak. Ma ugye megint vizsgáztam. Marketing management. Mondhatni, "the same shit as last week", ami a vizsgát illeti, mert, mint mondtam az órákkal nem volt bajom. Itt még az oktatónak a humorát is kifejezetten bírtuk. Egy 30-35 közötti ukrán faszi, Kyryl Lakishyk a neve, szokatlanul sok Y-nal, mellyel porig alázza a ma trendi cycababás neveket is. 
Mi keltett gyanút? Ahogy mondtam ugye, az, hogy a vizsga két és fél órás lesz, igaz kihangsúlyozta, hogy két óra elég rá, csak szeret többet adni. Oké, de két óra akkor is mi?? Aztán a másik, hogy hozzunk számológépet.

Marketing vizsga + számológép = WTF??

Főleg, hogy nem számoltunk semmit, csak a beadandóknál. Oké, ez már nem az a szint, meg itt mindegy milyen órán van az ember, tudni kell mindent, de akkor is. Az utolsó pedig, hogy egy A4-es lapot be lehetett vinni, amire bármit írhatunk. Ennek a naivja még örül először, de ezzel csak az a baj, ha ilyet lehet, akkor rohadtul nem olyan lesz a vizsga, ahol erre szükséged lesz. Így is lett. Jöjjön hát, A Vizsga:

Beültünk. Életem első vizsgája, ahol 6 szék maradt ki két ember között. Megkezdődött a vizsga. Beállítva az időzítő a kivetítőre, két és fél óráról visszaszámlál. Ez már bevett szokás itt. Aztán a felügyelő tanárok jönnek sorba a terem "alaprajzával" amin a padokba bele kell írni a nevet és diákszámot. Na, de ez még mind nem elég, mert ha úgy gondoltad volna, mást küldesz be magad helyett, arra a tanár kiagyalt valamit. Körbement, és nagyjából 10-es csoportokról fotót csinált. Pár pillanatra megálltál, felnéztél, egy mosoly, csíííz, aztán folytathatod. Az kemény. Egy másik magyar srác mondta, hogy ezt a perverzióját egy másik órán is bemutatta, csak ott a jelenlétet ellenőrizte. Pontban 8kor jött egy "snapshot", aztán aki ott mosolygott, az jelen volt, aki nem az nem. Nem szarakodott névsorírással. Laza nem?:) A helyzet az, hogy itt a tanárok egy, maximum két tárgyat oktatnak többnyire, és azt is csak 1-2 sávban, szóval van idejük szórakozni ilyenekkel. 
A vizsgán az A4-es lap semmit nem ért, de a tanár bekérte, hogy lássa, mit gondoltunk, mi lesz benne a vizsgában. A számológép viszont hasznosnak bizonyult. Belerakott egy olyan feladatot az összes pontszám 20%-áért, ami egy közgazdaságtan vizsgán nem lep meg, de itt igen. A feladat nem volt nehéz, és simán ment, sőt, a legkönnyebben, csak, hát akkor is. 
Eltelt két óra. Néztem, hogy állok, és be kellett látnom, hogy nem valami fényesen. 10 perccel a vége előtt a tanár körbenézett, ráncolta a homlokát, s érzékelte, valami nem stimmel. Azt mondta, hogy mivel 2 óra 20 percnél tartunk, és még csak két személy hagyta el a termet, rátesz 20 percet. Igazából szükség volt ebből 15-re, szóval jól jött, de már minden bajunk volt. Majdnem három óra.. Mint egy nyelvvizsga. Szükség van erre? Simán elég lett volna a háromnegyede is. Oldalakat írtam (fölöslegesen hülyeségeket nem szoktam), úgyhogy ha erre nem kapok normális jegyet, akkor semmire.
Apropó oldalak. Azt hallottam még, hogy volt egy tárgyból beadandós vizsgája az egyik ismerősnek. Pénteken adták ki a feladatot és vasárnap kellett leadni. Az egyik delikvens két nap leforgása alatt 68 (hatvannyolc) oldalas munkát adott le. Én azon nyomban a sürgősségire vinném, mert kizárt, hogy ilyen diagnózissal megéli a holnapot, vagy minden rendben zajlik odabent. Ez beteg..
De ha még ez sem lenne elég, akkor jöjjön Ádám és Peti tapasztalata a vállalatértékelés vizsgáról. 2 órás vizsga, 18 oldalas esettanulmány. 15 perc után szól a tanár, hogy most indul a 2 óra, mert már biztos átolvasták, illetve közben még kiosztott egy lapot 4 kifejtős kérdéssel. Hát mi folyik itt a Católica-án?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr663332786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása