My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Évora, Tavira, Albufeira

2011.10.04. 01:11 Gabik4

A hétvégét megint nem töltöttem itthon. Benedekkel neveztünk egy Erasmus-os trip-re. Van két Erasmus-os szervezet, akik csinálják a programokat, utakat, bulikat, vacsorákat és lehet rájuk nevezni. Vannak helyek (legtöbb az), ahova önállóan nehéz és költséges eljutni, ráadásul itt van társsaság is. A mostani út első állomása Évora volt, melyet láthattok az előző bejegyzés térképén is Lisszabonnal nagyjából egy vonalban a spanyol határhoz közelebb. Pénteken reggel indultunk, s szombat délben indultunk tovább Tavira-ba, az Algarve régió/megye/tartomány egyik városkájába. Vasárnap Albufeira strandjára mentünk, ez délen található, középen. Nagyon komoly busszal utaztunk megint, úgy látszik, itt csak ilyenek vannak. Na jó, ennek csak félbőr ülései voltak... A fenébe is. 

 

Évora

 

Ide még délelőtt megérkeztünk pénteken, és elfoglaltuk a szállást. Ezzel egyből meg is volt a napi WTF?? Egy EZ MIII?? felkiáltással. Igazából nem volt baj a szobával, csak annyi, hogy a két személyes szoba itt egy ágyas volt, de olyan méretű, amiből Vegas-ban Petivel egy-egy volt nekünk, de most osztozni kellett egy olyanon. Igazából a sokk itt nem ért véget, mert a másik érdekesség a fürdőszoba volt. Ahogy az a második képen látszik, a szoba sarkában volt valami ilyen helyiség. Benedek benézett, első kérdése:

B.: CS.H. játszik?
ÉN: Mi??????
B.: CsapbaHu***zás.., mert, hogy itt budi nincs az fix...

Egy zuhanyfülke és egy mosdókagyló. Nagy örömünkre pár percen belül rájöttünk, hogy ez hostel-nek minősül a három csillag ellenére, és a szobánkkal szemben volt a normális fürdőszoba, így a csap megúszta. Előnye is volt a dolognak.. zuhanyzás közben csak kidugtam a fejem, mint egy strucc, aztán néztem a tv-t, ha volt valami érdekes. 

 

Ahogy ezen túltettük magunkat, jött a városnézés. Évora a világörökség része, s tagja a legősibb városok körének. Számos templom található itt. Az első például egy rómaiak által épített, az első századból. A város kicsi, nagyon (NAGYON) szűk macskaköves utcákkal, ahol alig férnek el a kocsik, de közlekednek. Láttunk olyat, ahol egy szakaszon 5-5 centinél nem volt több két oldalon, de a mama ott manőverezett. Volt idegenvezetőnk, aki mondta folyamatosan a szövegét. Figyeltem én, de nem tudnám visszamondani, mert annyi mindent mondott, nem tudok mindent leírni. Nagyon nem vagyok oda az ilyen dolgokért, de azért érdekes volt. Este vacsora, aztán buli. Ezek jól sikerültek, hiába a vacsora hagyott egy kis kívánnivalót maga után. Jöjjön hát néhány kép. Legérdekesebb a "csont kápolna" volt, melynek falai emberi csontokból és koponyákból voltak építve, de inkább csak kirakva. Hát kinek hogy, van aki be se menne inkább, mi megnéztük (utolsó két kép).

 

Tavira

 

Ide nagyjából 3 órás buszút vezetett, s szerencsére már elértük a tengerpartot. Egy kis apartmanvárosban szálltunk meg, ahol bár ugyanolyan méretű ágyat kaptunk, azért a környezet kárpótolt minket. Mindenfelé pálmafák, aranyos kis házak, utcákkal, egy konkrét falu méretben. Volt egy medence is a közepén, meg étterem, supermarket, illetve ez-az, ami még kellhet. A szállásunk teljesen jó volt. Nappaliban bőr ülőgarnitúra, kandalló, tetőnapozó asztalokkal, kerti bútor, stb, stb.

Strandolással telt a nap, majd este vacsora következett, ami szinten felüli volt, az előző napihoz képest pedig fejedelmi. Itt borozgattunk, megittunk néhány kancsóval az asztalnál, aztán mondták a szervezők, hogy akkor irány a buli. A busz elvisz minket, majd taxival haza, de az ingyen lesz, csak egy adott számot kell hívni. A busz 11kor indul. Anyád... 11kor még otthon sem indulunk el, nem hogy itt. Jelzem, voltunk egyszer hétköznap bulizni, és a hely fél2kor, igen, hajnali fél kettőkor nyitott ki. Tudnak ezek élni. Ehhez hasonló, és még cifrább dolgokkal teli bejegyzés is lesz majd az amerikai furcsaságok mintájára, de kell még az anyag. Lényeg a lényeg, mi már nap közben tudtuk, hogy ez így nem pálya, s eldöntöttük, hogy házibuli lesz, nem disco. A vacsoránál elmondtuk pár embernek a véleményünket, illetve a másik 4 lakótársnak, akik helyeselték, de nyuszi volt mindenki, s elmentek. Nem értették meg. Páran maradtunk. Volt Cachaca-ánk (brazil rum, ez itt a menő) amit jóárasítva vettünk a helyi supermarket-ben, nagyjából másfél itteni szórakozóhelyen vett longdrink áráért. Nem, nem a pia volt pancsolt, a szórakozóhelyek a drágák. Vettünk még citromot is, illetve volt jég meg chips. Meg Cola. Velünk nem is volt baj. 11kor kellett elhagyni a szállást. Személy szerint a mi szobánk 10:52-kor kelt... Kimentem, a nappaliban a francia gyerek aludt a kanapén, mindenfele poharak, szemét. Csak mi késtünk egy cseppet, mindenki frissen üdén a buszon ült. Mint elmondták, hajnal 1-ig teljesen üres volt a hely, csak ők voltak, a pia olyan drága volt, hogy még a németek se bátorkodtak inni, úgyhogy semmi különös nem történt.
Na mondom, ennyi ésszel vagytok ti is megáldva, maradtatok volna inkább, és akkor nem csak miattunk vár az egész busz... 

Ekkor már vasárnap volt, s elindultunk be a városba szétnézni, ismét idegenvezetővel. Kicsi városka volt ez is. Érdekességek: itt található a legtöbb templom Portugáliában. Már ami az egy város(ká)ra jutó templomok számát illeti. 36 vagy 38 van belőlük, már nem tudom, de csak 2-3 üzemel. Mind különböző vallásnak hivatott otthont adni. Hogy miért van itt ennyi, annak az okáról és múltjáról mesélt a csóka, de ezt most nem részletezem. Volt egy kis vár, szűk utcácskák, érdekes épületek. Megemlítette még a fickó, hogy Tavira-ban található a legjobb portugál kerékpáros klub, melynek versenyzői a Tour de France-on, Giro di'Itali-án és egyéb helyeken indulnak.

Késő délután mentünk Albufeira-ba, ahol strandolással töltöttük a nap hátra levő részét, majd este indultunk haza.

Magyar köszönöm befigyel:). Ezek bizony homokból voltak. Egy fickó csinálta őket. Egy eső nem jönne jól neki. Az a szerencséje, hogy elég ritka ezen a környéken. 

Összegezve: ez a városnézősdi igazából nem az én műfajom, de azért jó volt. Persze ehhez kellett a mi kreativitásunk is, mert például a szombat esti üres szórakozóhelyen egymást nézzük móka nem nagyon adta volna az életérzést.

Egy rövid időre most pihenő lesz, mert lassan vizsgaidőszak. Negyedéves. Itt van ilyen is. Addig még lesz most vasárnap egy kis kiruccanás, amit most tudtam meg éppen. Hónap végén pedig egy Porto és környező városai lehetséges.
Ja, és... őőő... Madeira coming soon...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr223276840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása