My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Matt Harding először Magyarországon

2011.10.19. 21:31 Gabik4

Én meg pont nem vagyok otthon, pedig megnéztem volna. De miért érdekel már megint engem valaki? Kezdek még ilyen Farkasházy-s lenni...
Mert tök jó dolog amit csinál, érdekes és mindenki jó kedvvel, ábrándozva nézi a videóit, s nem mellesleg az utóbbi néhány hónapom nekem is hasonlóan telt. Nézzük akkor, ki ez a fazon. Egy biztos, nem 1-2 perc végigmenni a bejegyzésen videókkal együtt (anélkül fölösleges is), de úgy gondolom, ha valaki megteszi, a végén nem fogja megbánni, hogy kihagyta a Barátok Közt-öt, vagy más hülyeségét, mert nagyon érdekes bejegyzés szerintem. Induljon az "utazás".

Matt Harding, amerikai, jelenleg 35 éves. Szegény gyerek volt, ma sem gazdag. Nem járt egyetemre és utálta a monoton amerikai életformát. Sosem volt normális munkája, mert nem szeret minden nap bemenni valahova, s kötötten élni. Egykoron úgy volt vele, hogy egész életében csak videojátékokat akar készíteni, s azokkal akar játszani, minden más egyéb cél nélkül. Ez szerencséjére igen korán megadatott neki, s Ausztráliában kezdett dolgozni egy játékfejlesztő cégnél. 2003-ban aztán úgy döntött, hogy ez mégse pálya így, ezért felmondott a munkahelyén és az összes megtakarított pénzét "zsebre vágva" elindult körbeutazni Ázsiát. Célja nem volt sok, csupán annyi, hogy utazik Ázsiában, addig míg van pénze. Őrültnek tűnik az ötlet? Azért, hogy a családja, barátai tudják, merre jár éppen, létrehozta weboldalát a www.wherethehellismatt.com/-ot, ami magyarul annyit tesz, hogy "hol a fenébe van Matt?". 

Az utazás közben találkozott valakivel, akivel utazott egy rövid ideig, s ez a valaki adta neki az ötletet, hogy lefotózza az adott nevezetes helyen, illetve csinál róla egy videót míg táncol. Így lett, elkészült a kép és a videó is, bár a tánc elég béna lett, mivel sosem táncolt azelőtt. Aztán mindenhol megcsinálta ezt a táncát ahol járt.

2005-ben valaki megtalálta ezt a muris táncos videót az interneten és terjeszteni kezdte. Nagyon elterjedt, s találgatták, hogy ki lehet az. Felkeltette ám a figyelmét egy rágógumit gyártó cégnek is, s megkeresték, lenne e kedve csinálni még egy utazást, s felvenni ugyanígy a hülye táncát mindenhol. Erre Ő megkérdezte, hogy fizetnének-e? A válasz az volt, hogy igen. Így hát belevágott.

2006-ban 6 hónap alatt, mind a 7 kontinensen, 39 országban járt. Erről az útról készült videója még híresebbé tette. (Miért lehetett ez jó a cégnek amelyik fizetett? Reklámnak nem rossz az biztos, igaz azóta többen is állnak már mögötte.)

2007-ben visszament ehhez a céghez, hogy ajánlatot tegyen nekik. Tudta, több van ebben az egész dologban annál, minthogy Ő bénán táncol. A nagy útja után rengetegen megkeresték a világ minden tájáról, hogy szeretnék, ha elmenne oda is, és táncolnának vele. Meghallgatták, s látták, ez ismét egy jó ötlet lehet, úgyhogy megismételte az utazást, de immáron nem egyedül táncolt.

Matt nem gazdag, s trükköt sem ismer az olcsó utazásra, szimplán csak összejött neki. Ha megnézitek a honlapján a "Maps" fül alatt, hogy adott években hol járt, a világtérképet pókhálóként szövik be útjai. Belegondolni is nehéz. Azóta igaz már sok minden változott. A tánc még megvan, de ennek már más a lényege. Az egész világ ismeri, s folyamatosan előadásokat tart, fontos és kevésbé fontos helyeken, de lényegében mindenhol, ahol megfordul, s a világról mesél, ahogy Ő látja, látta. Fontos célja, hogy az összetartást hangsúlyozza, valamint arra ösztökélje az amerikaiakat, hogy utazzanak többet, országukon kívülre.
Az alábbi videó például a tavalyi Dél-afrikai foci VB-re készült kampánya. Megtanulta a Diski táncot, s úgy gondolta, ezzel utazgat ott kicsit, s kampányol. 

Sok idő kellett neki, hogy eljöjjön Magyarországra, de ma (szerda) sikerült. A Halászbástyánál táncolt emberekkel. Ha otthon vagyok és éppen Pesten, akkor biztos elmentem volna megnézni.

Nem egyszerű fazon az tuti. Mint mondtam nem is gazdag, igaz arra volt pénze, hogy utazzon egy jókorát Ázsiában. Még mindig őrültnek tűnik az ötlete?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr553316114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása