My Adventures

Blogomban azokról a helyekről - országokról, városokról - írok, ahol jártam/éltem az utóbbi években. Bízom benne, hogy megannyi érdekességgel szolgál a követése. Amiről olvashattatok már: Magyarország, Budapest, USA, New York, Manhattan, Pennsylvania, Niagara Falls, Hershey Park, Honesdale, Equinunk, New Mexico, Albequerque, Santa-Fe, Arizona, Winslow, Grand Canyon, Hoover Dam, Nevada, Las Vegas, California, Route 66, Los Angeles, Malibu, Venice Beach, Hollywood, University of Southern California, Irene Hurricane, Portugália, Lisboa, Universidade Católica Lisboa, Évora, Albufeira, Cabo da Roca, Madeira, Madrid, Marrakech, Lengyelország, Łódz, Gdansk-Sopot....

Utolsó kommentek

  • Gabik4: @CharLee: :) Lesz dolgozói, csak valakinek majd érte kellene jönni, ha sok a cucc :D. A transzferr... (2013.02.04. 15:17) A munkahely
  • CharLee: Ha dolgozói vásár lesz, akkor azért gondolj a Gittegyletre... Nincs is jobb dolog, mint mellykassz... (2013.02.04. 12:32) A munkahely
  • Gabik4: @AkosTheGreat: Köszönöm :) (2013.02.03. 13:08) Az első hetek
  • AkosTheGreat: www.youtube.com/watch?v=8SCi5vISYYY egy kis érdekesség a számról: a poznani ultrák is szokták ének... (2013.02.03. 13:04) Az első hetek
  • Gabik4: @CharLee: :) ezeken még nem gondolkoztam, de most, hogy így mondod... :) (2012.01.31. 23:45) Az utolsó bejegyzés
  • CharLee: Ha csak ennyi kell ahhoz Csöri, hogy elmenj mondjuk Kirgizisztánba vagy Laoszba, csak szólj és Ger... (2012.01.31. 22:54) Az utolsó bejegyzés
  • Utolsó 20

Bejegyzések

Étkezés/ételek

2011.07.12. 05:12 Gabik4

 Ebben a bejegyzésben elég sok mindenről lehetne írni. Az ételekről csak gyorsan egy kicsit, az alapján, hogy mi látható a heti étrendünkben:

Ez nekünk van éppen kifüggesztve a raktárban, illetve a konyhákon is ez van. Ez nagyvonalakban mutatja, hogy mi lesz a héten, ami hetente nagyon hasonló, de azért a változtatás jogát fenntartják:). Mint ahogy ma, amikor a lányoldalra nem jutott már elég "ELBOW" makaróni tészta, és pont a dohányzóba volt a chef-ük, aztán bejött válogatni, hogy mi legyen helyette, mert van vagy 5 fajta tésztánk. Spagetti, makaróni, több fajta, illetve pennék is, uh inkább több mint 5.. Sokszor mi cigánykodunk, hogy egyik nem kap annyit amennyit kért, mert úgy jut a másik oldalra is, vagy úgy marad még egy adagra való, aztán oldják meg abból. Sajnos ők nem látják mi van, mi jó esetben tudjuk a raktárat (már kezdem én is fejből tudni az egészet) és sokszor még a konyhákat is, néha jobban, mint ők, hogy mi van, mi nincs, mi lehetne helyette. Ez is érdekes része a pozíciónak, uh ezt még hozzácsaphatnám a tegnapihoz:).
Na ételek. Amint már mondtam, teljesen korrekt minden, jól főznek a chef-ek. Mindig van gyümölcs, salátabár. Nekem nagyon ízlik a kekszük amit sütnek, tele csokidarabokkal és M&M's-el. A palacsinta is nagyon jó, a goffrit viszont nem erőltettem sose. Az, hogy csipsz van az ebédhez mint "köret" vagy nem is tudom mi, kicsit abszurd, de már megszoktuk. Az, hogy minden ital jéggel van felszolgálva is kicsit fura, de az tetszik, a nagy jéggéppel egyetemben. Ahogy látható ma bagel volt. Tipikus amcsi "gyorsbekapokvalamit" kaja. Fánk alakú, viszont nem is tudom mihez hasonlít, krémsajttal, salátával finom. Pizzát is jól tudnak csinálni, van hogy a staffnak egykét egyedit is csinálnak, az még jobb. A makarónit nem darált hússal csinálják, hanem "meatball" formájában kis golyócskák vannak, de finom. A csütörtök a kedvencem. Ott látható a sejtelmes BBQ felirat. Ez annyit takar, hogy az alább látható képen lévő kb 3-4méter x 1 méteres grillen készül el a hamburger hús és hot-dog virsli. 

Ez a tipikus itteni hambi lesz, amit otthon nem eszünk. Nagyon jó a hús benne. A varázsa az még ezeknek a BBQ-knak, hogy ilyenkor mindenki a fűben űl, vagy valahol az úton, ahol talál helyet magának és eszik mindenki kedvére. Nekünk azért nem ez a kedvenc napunk ha a munkáról van szó, mivel múltkor mondtam, ilyenkor kell mindkét oldalra "just in time" rendszerben kivinni a zsömléket, kifliket és az üdítőt.
Egyébként a chicken nuggets, és egyéb elősütött dolgok megtalálhatók természetesen, nincs velük semmi baj. Múltkor ettem rendes csirkeszárnyat, és volt csirkecomb is valami jó kis pácban. Szóval megvannak itt az otthoni kaják is. Igaz nem ugyanaz, de elég hasonló az íze, nincs velük baj. Ez a tábor kicsit oázis itt amerikában, mert itt vagyunk, megvannak a tipikus itteni kaják, de mégis elrugaszkodnak tőlük amennyire lehet.

Ami sok még, az a szószok. Steak sauce van több fajta, illetve egyebek. A kedvencem, kedvencünk a TANGY GOLD HONEY MUSTARD. Nincs mustár íze, édeskés, és nagyon jó.

Az, hogy az alábbi képen látható szósz mi lenne, még homály fedi, Bandi se tudja, lehet valami brutál "backup plan" (bocs a sok angolért, így is sokszor nehezemre esik fordítgatni dolgokat) szóval B tervnek jó lehet még ha elfogy valami, mivel a neve: "Minden szósz". Várom már azt a pillanatot, mikor mondom Jason-nek, hogy nincs ilyen szósz, nincs olyan szósz, nincs semmi, erre ő megvakarja a fejét, ránk néz, és csak ennyit mond: Itt az idő fiúk, hozzátok az EVERYTHING SAUCE-t!! (minden szósz):).

Most egy kicsit az érdekes részéről a dolgoknak. Először is, kezdjük ott, hogy ez egy zsidó tábor. A zsidók nem esznek például sertést, uh amióta megjöttek, az nincs is. Más állatokból is csak olyat, amiken szerepel, hogy Cosher/kóser. Vagyis olyan módon dolgozták fel a húst, állatot. Lehet, hogy ez a biotermékekhez hasonló parasztvakítás csak, lényeg, hogy olyat kapnak, mert az van ráírva. 
Másrészről, ez egy "nut free" tábor, vagyis semmilyen mogyoró, illetve annak testvérei, olyan dolgot tartalmazó élelmiszer és olyan helyen feldolgozott élelmiszer ahol feldolgoznak olyat sem lehet senkinél. Jóformán ha bekajálsz egy jó mogyorósat, akkor ezt inkább csak angolul: you have to be sure, that your fart is nut free:D:D. Na jó, itt ezt is túlzásba vitték kicsit, de azért komolyan kell venni, mert sok gyerek, és felnőtt is allergiás rájuk. Vannak új termékek, és azoknál figyeljük a címkét. Ha jön egy új szállítótól ugyanaz a termék, megnézzük, hogy nem e tartalmazhat nyomokban mogyoróféléket. Fennakadt már a szűrőn vagy 4-5 fajta dolog, ezt nekünk is figyelni kell a raktárban az áruk beérkezésekor.
A harmadik dolog, hogy itt elég táposak a gyerekek. Rengeteg nem ehet gluténes dolgot, se laktózost, vagy csak szójatejet ihat, vagy nem tudom én még mi a fenéket. Ezeket csak egyszerűen special-nak hívjuk. A raktárban és a konyhákon is van special- fagyasztó, ilyen és ehhez hasonló termékekkel:

Ezek éppen, hogy csak nem névre szólnak, és néhány darab van belőlük. Az ilyen tápos gyerekek is ugyanúgy meg kell kapjanak mindent, uh mindenből van nekik megfelelő. Pizzatészta, gofri, stb, stb.. A lány oldalon talán többen vannak ilyenek, ott egy térkép is van az étkezőről, hogy melyik asztalhoz kell az adott tejből kivinni a pincéreknek, vagy hogy hol ül adott megkötéssel etethető gyerek. Ez kellő odafigyelést igényel, ezért mindkét konyhán van special-szakács. A lány oldalon külön van egy, a fiúknál pedig a már jól ismert Maciej (Mácsek) látja el ezt a feladatot. Ők mindig külön készítik el ezeket a dolgokat nekik. Komoly mi? Lány oldalon kb 8-10 asztalnál láttam csak lactaid!! feliratot. Ennyi embernél elcseszni valamit, úgy hogy nem is ismered arcról, hát, nem poén.

Most jöjjön néhány kép a konyhákról, és a fiú étkezőről. Először a mosogatógép, a nagy monster: nem tudom pontosan, de kb. 5perc/200 tányér a teljesítménye. Futószalagon megy be és jön ki a tányér egy tálcán. Igazi ipari mosogatógép.

 

Végül pedig a reggelimet mutatom be. Elég sűrűn ezt eszem, mivel elég müzlis vagyok, itt pedig van miből válogatni, ahogy már említettem anno. A tejek ilyen kis dobozkákban vannak, a müzli pedig egy letéphető tetejű dobozkában, amihez már csak a tej kell. Ez a kedvencem, színes kis hungarocell darabkák vannak benne:).

Még egy jó dolog bónuszként. Az alábbi képen látható Thermometer, amit én átneveztem gay-meter-nek (buziméter). Működésének lényege: mint egy pisztolyt ráirányítod valamire, és ahol a lézerpont megjelenik, annak a tárgynak kiírja a hőmérsékletét. Komoly mi? Először nem hittem el, de utána rá kellett jönnöm, hogy igaz, mert valami hőkamera elven működik. Ja és, hogy miért neveztem át? Hogy ne unatkozzunk a konyhán, és néhány napra legyen valami poén. Fahrenheit-ben mér (hiába van rajta Celsius-ra utaló felirat), uh megmondtam, aki 95 feletti, az bizony "meleg" :). A szakácsoknak rendszerint mutat elég szép értékeket, mivel ők a sütő környékén vannak.

Ha már itt tartok, azt is meg kell említenem, hogy a húsokat sütés közben úgy nézik meg, hogy kész-e már, hogy beleszúrnak egy hőmérőt. A hőmérsékletből állapítják meg. Tudják, hogy milyen húsnak milyen hőmérsékleten kell lennie ahhoz, hogy jó legyen. Amikor feldobják a grill-re a sok húspogácsát, csak forgatgatják, majd megnézik az elsőnek felrakottakat, és amikor jó a hője, akkor az elejétől elkezdik leszedni. Eredmény: ha az alapanyag minősége állandó, akkor az elkészül ételé is az lesz. Nem tudom otthon mennyire alkalmazzák ezt, lehet csak én vagyok ezen a téren tudatlan, minden estre érdekesnek tűnt.

Na ez most olyan velős és hosszú bejegyzés lett, hogy lehet nem írok most egy-két napig, hacsak nem lesz valami történés. Holnap lesz a második szabadnapom, viszont itt maradok most a táborban. Mehetnék újra outlet-ezni egy másik sokkal nagyobb outlet-be, de az valahogy nem érdekel már, illetve egy skinnerz nevezetű hely is van, ahol egy folyó partján lehet sörözni és fürödni egész nap. Na valahogy most ez sem hat meg, majd legközelebb.
 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli usa tábor vacsora ételek étkezés ebéd pennsylvania kaják

A bejegyzés trackback címe:

https://myadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr743059349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása